Restauracja typu fast food Shake Shack ogłosiła w czwartek, że w ciągu dwóch tygodni otworzy swoją pierwszą dużą lokalizację w Toronto.
Restauracja, zlokalizowana w północno-wschodnim narożniku Yonge-Dundas Square, powita klientów 13 czerwca o godzinie 11:00.
Shake Shack ujawnił także pozycje menu dostępne wyłącznie w Kanadzie. „Maple Salted Pretzel Shake” to mrożony krem waniliowy zmieszany z preclami i syropem klonowym, posypany bitą śmietaną i pokruszonymi preclami. „I Heart Butter Tart Concrete” to krem waniliowy zmieszany z tartami maślanymi Brodflour i puszystą solą.
Kolejną ekskluzywną pozycją w menu jest „More S’mores Concrete”, czyli krem czekoladowo-waniliowy zmieszany z tostowym sosem marshmallow, sosem krówkowym, okruszkami graham i posiekanymi kawałkami czekolady posypanymi chipsami krakersowymi graham.
W ofercie Shake Shack będzie także „Shack Attack Concrete” – mrożony krem czekoladowy zmieszany z ciasteczkami, sosem krówkowym, kawałkami czekolady i kawałkami kakao Chocosol.
Do czterech produktów dołączono charakterystycznego burgera, frytki i ręcznie robione koktajle mleczne.
„Shake Shack współpracował z wieloma lokalnymi partnerami, aby wykorzystać smaki i składniki, które Kanadyjczycy znają i uwielbiają” – podała restauracja w komunikacie prasowym. „Te produkty obejmują kremy i przeciery, które są mieszane z dużą prędkością z różnymi dodatkami i dodawane do wielu deserów”.
W menu nie zabraknie także regionalnych piw i win oraz specjalnych smakołyków dla zwierząt – dodała.
„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”