Szef kuchni i właściciel wprowadzają się do domu, aby być z rodziną.
Wpisał się właściciel i cukiernik Cukiernia CukierniaJimmy Tong w poście na Instagramie.
Tong otworzył komercyjną kuchnię znaną z mieszania tradycyjnych francuskich technik cukierniczych z azjatyckimi smakami w Vancouver osiem lat temu i przekształcił ją w popularną piekarnię, mimo że nie ma tradycyjnej witryny sklepowej.
Jednak rodzina Tong mieszka na Tajwanie, a po 20 latach w Kolumbii Brytyjskiej, jak mówi, podjęła „trudną decyzję” o tymczasowym zamknięciu sklepu i powrocie do domu, aby spędzić czas z bliskimi.
Ostatnim dniem działalności Buttermere będzie 10 czerwca, a aby podziękować swoim klientom za ich miłość i wsparcie, Tung oferuje 20 procent zniżki na wszystkie produkty w swoim sklepie internetowym od 1 czerwca. Sprzedawane będą również inne przybory kuchenne i akcesoria.
Tong trenował w Pacific Culinary Institute w Vancouver, zanim dołączył do trasy po Paryżu z byłym właścicielem Bocup Bakery, Jackie Kay Ellis. Później przez rok dołączyła do cukiernika Dominica Fortina w Bearfoot Bistro w Whistler, a następnie przeniosła się do nieczynnego już baru deserowego Mosquito w Vancouver, zanim otworzyła Buttermere.
„To była szalona jazda”, mówi. „Teraz nadszedł czas, aby świętować kamienie milowe i osiągnięcia życiowe z moją rodziną w domu”.
Godziny pracy będą od południa do 16:00 od czwartku do soboty przez cały czerwiec. Po zamknięciu sklepu Tong obiecuje zachować Maślany Instagram Zaktualizuj konto o jej przygody.
„Dla mnie dom jest tam, gdzie jest moja rodzina – na całym świecie na Tajwanie” – mówi. „Zamierzam spędzić trochę czasu na doskonaleniu moich umiejętności na Tajwanie i na całym świecie i planuję od czasu do czasu wracać do Vancouver na sezonowe pop-upy i współpracę… więc bądźcie czujni”.
„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”