Historia toczy się dalej pod tymi słonymi filmami
Po kilku dniach wywiadów szef kuchni Jeff Anderson dowiedział się, że nadchodzi pytanie: jak wynalezienie kanapki zajmuje dwa lata?
Anderson, pochodzący z Cole Harbor, jest w trakcie opracowywania produktów dla McDonald’s Canada, która wprowadzi na rynek wtorkowy Chicken Big Mac (tylko przez ograniczony czas).
„W McDonald’s, która obsługuje 1400 restauracji w całym kraju, musimy dołożyć należytej staranności i opracować coś spójnego, co pokochają nasi goście” – powiedział Anderson w poniedziałkowym wywiadzie. „Dostarczenie tego nie jest tak łatwe, jak mogłoby się wydawać, dlatego przeprowadzenie testów, badań konsumenckich i upewnienie się, że nasz produkt działa w naszych kuchniach, wymaga czasu”.
Anderson dorastał w wiosce Colby, ukończył Auburn Drive High School i pracował na budowie ze swoim bratem, zanim jego matka załatwiła mu pracę przy zmywaniu naczyń w grupie restauracji na Argyle Street. Minęły zaledwie dwa tygodnie, zanim stanął na linii w Press Gang.
Powiedział: „Kiedy ktoś mówi ci, że jesteś w czymś dobry, to cię kręci”. „Wtedy wpadłem na pomysł, że może to być coś, co chciałbym robić jako kariera”.
Po ukończeniu Kanadyjskiego Instytutu Kulinarnego pracował dla firmy Hyatt w Kolorado, po czym wrócił do domu, by pracować w wykwintnej restauracji w Halifax, u szefa kuchni Martina Kezlara Fiasco.
„Wiedziałem, że to kocham, ludzie mówili mi, że to będzie dla mnie dobra kariera. Uwielbiałem pracować w restauracjach, kochałem kulturę i styl życia, ale widziałem, jak to jest dla innych ludzi, ciężkie godziny, ciężkie dni i zastanawiałem się, jak podążać za moją pasją do jedzenia, ale w inny sposób” – powiedział Anderson, który następnie wrócił do Kanadyjskiego Instytutu Kulinarnego na dwuletni kurs operacji kulinarnych. co nazywam nietradycyjnymi lub nietradycyjnymi rolami szefa kuchni, a moje oczy otworzyły się na świat rozwoju produktów spożywczych, w którym się zakochałem”.
Dołączył do McDonald’s prawie sześć lat temu.
Chicken Big Mac zaoferuje nasz specjalny sos, świeżą sałatę, topiony ser cheddar, ogórki kiszone i dwa stripsy z kurczaka z kanadyjskiej piersi kurczaka podniesionej na świeżo tostowanej bułce z sezamem.
Anderson powiedział, że potrwa to pięć lub sześć tygodni.
„Nieustannie obserwujemy, co robią inne rynki na całym świecie, a także słuchamy naszych gości… więc widzieliśmy, jak inne rynki wprowadzają na rynek kurczaka Big Mac”.
„Analityk. Nieuleczalny nerd z bekonu. Przedsiębiorca. Oddany pisarz. Wielokrotnie nagradzany alkoholowy ninja. Subtelnie czarujący czytelnik.”