Ostatnie ostrygi zostały wyłuskane, a ostatni kufel wlano do Chewies w Coal Harbor w weekend, a teraz już wiemy, w jaką przestrzeń wsuwa się restauracja Vancouver.
Kącik towarzyski w Perc Rozszerzy swój zasięg dzięki nowej lokalizacji dla konceptu hiszpańsko-włoskiej restauracji przy 1055 W Hastings St.
Ekspansja jest częścią większego planu restauracji z siedzibą w Vancouver, która obsługuje również Acquafarinę i markę Ciclo Espresso, która również się rozwija i planuje uruchomić Toronto Per Se w 2024 roku.
„Cieszę się, że mogę ogłosić tę najnowszą ekspansję”, powiedział Fabrizio Fuse, właściciel i operator Social Corner Group, w komunikacie prasowym z 24 kwietnia. „Wiemy, że mamy coś specjalnego w Per Se Social Corner i cieszymy się, że możemy wprowadzić tę najnowszą edycję Per Se, jedną z wielu, które zaplanowaliśmy w Kanadzie, do Coal Harbor jeszcze w tym roku”.
Per Se, nowa restauracja w Coal Harbor, skupi się na smakach i atmosferze dwóch zachwycających europejskich wysp: hiszpańskiej Majorki i włoskiej Sycylii.
Restauracja może pomieścić 212 osób, w tym prawie 100 na rozległym patio, które zespół Per Se zamieni w całoroczny taras z winnicami, figowcami, bugenwillami i boiskiem do gry w bocce.
Jeśli chodzi o jedzenie, spodziewaj się menu śniadaniowego, lunchowego i kolacyjnego z owocami morza, w tym świeżych ostryg (ukłon w stronę Chewies), a także ukochanego burgera Per Se (zwanego po prostu The Burger) i pizzy. Koktajle rzemieślnicze zostaną stworzone przez kierownika baru Per Se, Barry’ego Jacksona.
Per Se Social Corner w Coal Harbor ma zostać otwarty tej jesieni i będzie działać codziennie od 11:00 do 23:00
„Gracz. Introwertyk. Rozwiązujący problemy. Twórca. Myśliciel. Przez całe życie ewangelista żywności. Orędownik alkoholu.”