To pełne doznania kulinarne, które zapewnia sześciocentymetrowy szef kuchni.
„To naprawdę kolacja i przedstawienie” – powiedział Ian Jones, dyrektor generalny hotelu Dorian. „To jedyne tego typu przedstawienie w Albercie.”
Choć Le Petit Chef oczarował gości w 30 krajach, w Kanadzie jest stosunkowo nową restauracją.
Działa przy użyciu projektora wideo 3D zamontowanego na suficie, dzięki czemu szef kuchni wielkości kciuka prowadzi gości przez czterodaniowy posiłek bezpośrednio przy ich stole.
Otrzymuj najświeższe informacje z kraju. Codziennie wysyłane na Twój e-mail.
„Radzi sobie z wszelkiego rodzaju wybrykami” – powiedział Jones. „Właściwie jest mu z tym ciężko. I mimo tego pozostaje optymistyczny i szczęśliwy. I słychać, jak cała sala się śmieje”.
Innowacyjna animacja, która powstała w Niemczech, jest pomysłem belgijskiej grupy artystów Skullmapping, założonej w 2010 roku. Podczas gdy mały szef kuchni zabawia klientów, prawdziwi szefowie kuchni stoją za kulisami, przygotowując każde danie na czas animacji.
„Naprawdę stawiamy na klasyczną kuchnię francuską” – powiedział szef kuchni Joshua Dyer. „Zaczynamy od sałatki burrata ze świeżymi pomidorami i octem balsamicznym.”
Następnie pojawia się bulion z owocami morza i wołowiną oraz wystawna warstwa wykończeniowa z lawendowego crème brûlée.
Całe wciągające doświadczenie trwa około dwóch godzin. Aby dostać stolik, musisz to zrobić Zarezerwuj online przed.
&Copy 2024 Global News, oddział Corus Entertainment Inc.
„Zła entuzjasta podróży. Irytująco skromny ćpun internetu. Nieprzepraszający alkoholiczek”.